Koppla roll till användare

Denna artikel beskriver hur du kopplar en ny roll med behörigheter till en användare eller hur du kan ändra en roll på en användare som redan finns i systemet. Användaren kopplas till den enhet som han/hon ska få behörigheterna för. Alla underliggande enheter kommer även att vara tillgängliga för användaren.

Sedan väljer man vilka behörigheter användaren ska ha på den valda enheten. Man följer samma arbetsgång för att ändra befintlig roll på en användare.

Gör så här för att ge en ny behörighet på en enhet:
1. Gå till Hantera användare i GRADE Administration och markera den användare som ska få rollen.

2. Klicka på Koppla användare till enheter

3. Markera i enhetsträdet vilken/vilka enheter användaren ska kopplas till, och klicka på Nästa

4. Välj vilken användarroll och portalroll användaren ska ha och klicka på Slutför

För att ändra behörighet på enhet, följ flödet ovan, och välj enheten du vill ändra behörigheten i. Välj sedan de nya behörigheterna och klicka på slutför.

Taggar