Ändra användares roll

I denna artikel beskrivs hur du gör för att ändra en användares behörighet i GRADE Administration samt portalroll.

1. Gå till menyalternativet Hantera användare i GRADE Administration.

2. Klicka på den användare du vill ändra behörigheten för.

3. I panelen Kopplingar klickar du på Visa vid Enheter

4. Aktuell roll visas i anslutning till enheter som det finns en koppling till.
Klicka på rollen för att öppna panelen för att ändra aktuell roll och lägga till specialroller i portalen (portalroll). Portalroller ger behörigheter kopplat till menyalternativ i portalen. Du kan också koppla bort alla användarens roller på aktuell enhet.

5. Nu kan du välja vilken roll användaren ska ha i GRADE Administration på den aktuella enheten, samt lägg till/ändra användarens portalroller. Klicka på Spara

OBS användare kan behöva att logga ut och in igen för att se ändringarna.

Taggar