Automatisk registrering till dynamisk användargrupp

Syftet med användargrupper är att kunna hantera flera användare samtidigt. Man kan t.ex. använda sig av användargrupper för att lägga till användare på enheter eller för att lägga till eller ta bort användare från kurser. Dynamiska användargrupper innebär att GRADE-plattformen automatiskt uppdaterar användargruppen med nya medlemmar som matchar de kriterier som satts upp för gruppen.

Gör såhär för att skapa en dynamisk användargrupp:

1. Gå till Användargrupper > Lägg till dynamisk användargrupp i GRADE Administration.

2. Välj en titel och beskrivning för gruppen och spara.

3. Välj vilka filter som ska gälla för användargruppen. Uppgifterna hämtas från de fält som finns inlagda på användarna i GRADE-plattformen. I detta exempel skulle kriteriet kunna vara Titel = Sjuksköterska. Du kan också göra urvalet utifrån användarnas specialroll i portalen (t.ex. Chef eller Utbildningsadministratör).

4. Ange vilka enheter användarna ska hämtas ifrån och klicka på Spara. Observera att det bara är användare med rollen Kursdeltagare som hämtas.

5. När det tillkommer användare i systemet som matchar de uppsatta kriterierna kommer de automatiskt att läggas till i användargruppen. Avläsning av nya användare sker en gång per dygn nattetid.

För att se vilka användare som matchar kriteriet och därmed lagts i användargruppen kan du klicka på Visa användare i panelen Kopplingar.

När gruppen finns skapad kan du välja vad dessa användarna ska registreras på med automatik. I verktygsfältet längst ned på sidan väljer du registrering på online-kurs, kurs eller program. Det finns även möjlighet att tilldela en kompetensroll eller lägga till användarna i ett team.

Notera att automatisk tilldelning sker en gång per timme och inte omedelbar.