Anonymisering av arkiverade användare

Det är möjligt att ändra en användares status till Arkiverad under Användare > Hantera
användare i GRADE Administration. Användaren tas då bort från vyer i portalen, men informationen finns kvar i menyn Hantera arkiverade användare. Härifrån är även möjligt att återigen aktivera en arkiverad användare.

Om anonymisering

Inställningar kring om/när arkiverade användarkonton ska anonymiseras görs i GRADE Administration under Serveradministration > Systeminställningar > Användarinställningar. Där kan du också ställa in att användare som arkiveras ska få ett mail där de har möjlighet att avstå anonymisering.

I nedanstående exempel anonymiseras arkiverade konton efter 3 dagar. 3 dagar innan anonymiseringen (dvs i detta fall samma dag som användaren får status Arkiverad) skickas ett mail till användaren med möjlighet att avstå anonymisering. Om användaren inte klickar på länken i första mailet skickas ett påminnelsemail  2 dagar innan anonymiseringen och ytterligare ett påminnelsemail 1 dag innan anonymiseringen.

Användare som har rollen Enhetsadministratör eller Kursadministratör får inte mailen, men kan ändå anonymiseras.

Om värdet är 0 vid Antal dagar tills arkiverade konton anonymiseras så anonymiseras inte arkiverade användare överhuvudtaget.

Redigera mail om anonymisering

Innehållet i mailen som skickas kring anonymisering kan redigeras i GRADE Administration under Serveradministration > E-postmallar > Redigera e-postmall för att hantera anonymisering.

Här kan du även redigera de båda påminnelsemailen kring anonymisering.