Automatisk registrering på kurs utifrån roll

Det är möjligt att koppla onlinekurser och fysiska kurser till roller. Det är även möjligt att välja om användare som får rollen ska automatregistreras på onlinekurser och tilldelas fysiska kurser.

För att koppla en onlinekurs till en roll går du till menyalternativet Kompetens > Roller > Hantera roller i GRADE Administration. Markera rollen och klicka på Lägg till online-kurser till roll.

I nästa steg markerar du den/de kurs som du vill koppla till rollen. I sista steget markerar du Registrera användare automatiskt och klickar på Slutför.

Nu kommer användare som tilldelas rollen automatiskt registreras på onlinekursen.

Tillvägagångssättet är detsamma för fysiska kurser. Gå till menyalternativet Kompetens > Roller > Hantera roller i  GRADE Administration. Välj roll och klicka på Lägg till kurser till roller.

I nästa steg markerar du Automatisk tilldelning och klickar sedan på Slutför.