Vad är Grade ANALYTICS?

Grade ANALYTICS är ett Business Intelligence-verktyg som används för att analysera och visualisera data från Grade-plattformen.

I Grade ANALYTICS kan du skapa helt skräddarsydda rapporter, grafer, nyckeltal och mätare utifrån informationen som finns i Grade-plattformen. Du kan dela rapporterna till personer som inte har tillgång till ANALYTICS genom att skicka länkar till respektive rapport. Det går även att skapa rapportmallar.

INLOGGNING

Grade ANALYTICS nås via SSO (Single Sign On) eller manuell inloggning. Om ert företag/organisation har SSO aktiverat på er Grade-plattform nås även ANALYTICS utan inloggning. Vid inloggning utan SSO är webbadressen analytics.grade.se/kundnamn.

ANALYTICS går också att nå från GRADE Administration under menyalternativet Rapporter > ANALYTICS.

BEHÖRIGHET

Vilka behörigheter en användare har i ANALYTICS styrs av hens behörighet i Grade-plattformen. Användare som är systemadministratörer i Grade-plattformen har full behörighet till all data i ANALYTICS. Användare vars roll är begränsad till vissa enheter i Grade-plattformen (t.ex. enhetsadministratörer) har samma begränsningar på datan i ANALYTICS. Användare med portalrollen Chef i Grade-plattformen kan i ANALYTICS se data kopplat till den/de enheter (inkl underenheter) hen är chef på.

Utöver datarelaterad behörighet i ANALYTICS är det möjligt att ha olika sorters systembehörighet. I denna Quick Guide beskrivs den funktionalitet en användare med behörighet Rapportanvändare har tillgång till. För information om funktionalitet utöver detta hänvisas till er kontaktperson på Grade.

GRÄNSSNITTET

I webbläsarens vänstra del visas rapport- och inställningsmenyerna. Sidomenyn (ej visat på bilden) visas till höger om rapport- och inställningsmenyerna när man skapar en ny rapport. Huvudobjektet (tabellen) visas till höger om sidomenyn. Övriga rapportelement (nyckeltal, mätare och grafer) visas beroende på skärmupplösning under eller till höger om tabellen.