Skapa ny rapport i ANALYTICS

Alla tabeller i ANALYTICS bygger på följande parametrar:

Mått:             Mått är det du vill mäta, d.v.s. något du kan sätta en siffra eller ett värde på. Till exempel antal eller andel.

Rader:          Det som visas per rad i tabellen. Möjlighet att borra sig ner.

Kolumner:   Det som visas per kolumn i tabellen. Möjlighet att borra sig ner.

Filter:            Hur datan ska filtreras.

Rader och kolumner är dimensioner av måtten. Det betyder att du kan dela upp och sortera måtten i mindre delar.

Gör såhär för att skapa en ny rapport:

1. Klicka på menyn Skapa rapport.

2. De informationskällor (kuber) du har tillgång till visas till vänster. Klicka på den du vill ansluta dig till. Vanligtvis har du enbart tillgång till en kub.

Huvudelementet i ANALYTICS är tabellen. En tom tabell finns alltid klar att användas när du börjar skapa en rapport. Till vänster om tabellen finns sidomenyerna RapportinnehållFilter och Spara rapport.

3. Klicka på Rapportinnehåll i sidomenyn. Tre undermenyer visas; MåttRader och Kolumner. Välj ett mått, t.ex. Antal Användare. Du kan lägga till flera olika mått, som läggs bredvid varandra i tabellen.

4. Klicka på Rader och välj vad du vill ska visas per rad i tabellen.

5. Klicka på Kolumner och ange vilka kolumner du vill ha i tabellen. Lägg märke till att det är samma dimensioner som kan anges för såväl Rader som Kolumner. När en dimension valts för Rader försvinner det som valbar dimension i Kolumner och vice versa.

6. Det är möjligt att lägga till ett Filter på tabellen, t.ex. att enbart Aktiva användare ska visas. Klicka på Filter och välj vilket/vilka filter du vill applicera.

Nu har du skapat en enkel tabell. Denna kan du exportera, dela med andra, eller arbetare vidare med som t.ex. diagram, nyckeltal eller mätare.