Skapa individuellt medarbetarsamtal

Chefer kan anpassa medarbetarsamtal för sin avdelning och lägga till helt nya samtal för medarbetare. Detta görs i portalen under Chef > Medarbetarsamtal.

Om du har hand om flera enheter börjar du med att välja den enhet du vill jobba med överst på sidan.

Lägga till medarbetarsamtal

1. Klicka på Lägg till individuellt medarbetarsamtal. Välj typ av samtal och med vem samtalet ska vara. Ange titel på samtalet och en beskrivning (valfritt). Om du vill sätta ett start- och slutdatum för när samtalet skall ske markerar du Period och väljer start- och slutdatum. Tryck Nästa.

2. Välj de steg du vill ska ingå i samtalet genom att klicka på dem. Valbara steg ligger till vänster och dina valda steg hamnar till höger. Du kan även ta bort ett steg genom att klicka på det, eller ändra ordning genom att dra och släppa steget. Tryck Nästa.

3. Skriv in instruktioner, alternativt en länk till en webbsida med instruktioner och tryck slutligen på Spara.

4. Nu är samtalet skapat och dyker upp hos medarbetaren under Personligt > Medarbetarsamtal.

Om du har frågor med som ett steg i samtalet behöver du nu skapa dina frågor. Om det inte redan är valt väljer du ditt samtal i listan över Tillgängliga samtal. Först måste du skapa en grupp. Klicka på Lägg till grupp och ange ett namn på gruppen. Tryck Spara. Därefter klickar du på Lägg till fråga och skriver in frågan. Tryck även här på Spara. Lägg in så många frågor du vill ha i gruppen och skapa sedan ev. fler grupper med tillhörande frågor.

Du kan ta bort en fråga eller en hel grupp med tillhörande frågor genom att klicka på symbolen av en papperskorg vid frågan/gruppen.

OBS om det inte finns någon mall att välja behöver du skapa en mall i Grade Administration.