Exportera/flytta kursinnehåll mellan onlinekurser

Det är möjligt att exportera kurser byggd i Composer till SCORM, och på det sättet att kopiera innehåll från en onlinekurs till en annan onlinekurs. Det gör du med hjälp av export- och importfunktionerna i respektive kurs.

Exporterade kurser formateras i SCORM 1.2 format.

Exportera

Första steg är att exportera Composerkursen.

1. Gå in i onlinekursen du vill exportera material från (se till att du är kursadministratör eller öppna kursinnehållet från Grade Administration).

2. Klicka på Kursinnehåll i vänstermenyn.

3. Till höger visas en lista över vilket material som finns inlagt i kursen. Markera de delar som du vill ska ingå i exporten. KIicka på Exportera. OBS! Om det är ett stort material kan det ta en stund innan exporten är klar.

4. När filerna har bearbetats visas en länk till en fil som kan laddas ned på din dator. Klicka på länken och välj var du vill spara den.

Importera

5. Nästa steg är att importera materialet till den nya kursen. Gå in i den kurs som du vill lägga in materialet i.

6. Klicka på Kursinnehåll i vänstermenyn och välj sedan Lägg till.

7. Välj alternativet Importera i listan och välj sedan att Importera modul. Klicka på Browse och leta upp den sparade filen från exporten. Klicka sedan på högerpilen för att gå till nästa steg.

8. Filen hämtas. Klicka sedan på Slutför för att publicera innehållet.

9. Uppdatera sidan i webbläsaren för att se innehållet i kursinnehållet till höger.

Vissa typer av material kommer inte med vid export och import mellan kurser. Dessa är:

• Tester
  • Testa dig själv övningar
  • Inlämningsuppgifter
  • Bloggar

Om du vill flytta ett test är det istället möjligt att använda funktionen för att kopiera ett test från
en annan kurs. Den finns i Lägg till innehåll > Tester > Kopiera lokalt test.