Importera frågor till Materialbiblioteket i GRADE Administration

Du kan skriva frågor och importera dem till Materialbiblioteket i GRADE Administration genom att använda Excelmallar. Gå till Materialbibliotek > Hantera frågor i GRADE Administration. Mallarna finns tillgängliga för nedladdning när du klickar på Importera i verktygsfältet på sidan Hantera frågor.

Excelmallen måste sparas i CSV-filformat för att sedan importeras. (CSV-filformat exporterar Excel
arket med värdena kommaseparerade).

Ladda ner Excelmallen

Det finns mallar för flervalsfrågor och för sant/falskt-frågor. Mallarna finns i två varianter, en avancerad och en enkel. Använd den avancerade om du vill lägga till feedback, lösningar och dylikt till dina frågor. Använd den enkla om du bara vill skriva in frågorna och dess svarsalternativ. Använd rullgardinslistorna Frågetyp och Språk för att välja vilken mall du vill ladda ned. Ladda ned den mall du vill använda till din dator genom att klicka på länken.

Sen är det bara att öppna den och skriva in dina frågor. Instruktioner för hur du ska fylla i de olika
fälten finns i Excel-mallen. Skriver du in en kategori som inte redan finns i systemet så skapas denna.
När du skrivit klart dina frågor kan du importera dem till GRADE-plattformen.

För att spara mallen som en CSV fil (komma separerad), klicka Spara som i Office-menyn eller tryck
F12. Bägge dessa alternativ öppnar Spara som dialogrutan. Välj att spara filen i formatet CSV (komma separerad). Klicka på Spara-knappen och spara till din hårddisk.

Importera frågorna i CSV-format

Använd rullgardinslistorna Frågetyp och Språk för att välja vilken typ av fil du vill importera och vilket språk frågorna är på. Klicka på Slutför för att importera frågorna. Om filen innehåller fel får du information om det. Om filen är ok importeras frågorna till systemet.

Felsökning

Du kan inte använda radbryt i en cell då du fyller i Excelmallen. Anledningen är att när filen sparas i
CSV-format så måste varje fråga komma på en egen rad. Har du problem med importen, så öppna
filen i ett redigeringsprogram som anteckningar för att verifiera att så är fallet.