Menyalternativet Administration > Anslagstavla i onlinekurs

Menyn Administration är som standard bara tillgänglig för utbildare och administratörer.

Under Administration > Anslagstavla kan du skapa anslag som visas i Kursöversikten, dvs. sidan som visas direkt när kursen öppnas och när Översikt i menyn väljs. Anslagen är också åtkomliga från menyn Kommunikation > Anslagstavla. Anslagen är kursspecifika och visas alltså endast i den kurs där de skapats. Här listas de anslag som redan är inlagda i kursen. I listan visas Titel, vem som är Författare och Startdatum, dvs. när anslaget ska börja visas. Du kan sortera listan genom att klicka på kolumnrubrikerna.

Lägg till anslag

Klicka på Ny om du vill lägga till ett nytt anslag.

Själva texten kan du redigera med en HTML-editor.

Anslaget tas bort från Översikten det datum som anges i Slutdatum. I Visningsläge kan du bestämma om du vill att hela anslaget ska visas på översiktssidan. Kryssar du inte i denna kommer bara rubriken att visas och kursdeltagarna måste klicka på denna för att kunna läsa hela anslaget.

Författare kan du ange vem som skrivit anslaget. Det finns också möjlighet att bifoga en fil. Klicka på Bläddra/Browse och välj en fil från din dator. Du kan välja om anslaget även ska skickas som ett e-postmeddelande till de kursdeltagare som har gjort en personlig inställning att de önskar ta emot nyheter som e-post. Klicka på Spara när du är klar.