Menyalternativet Administration > Grupper i onlinekurs

Du kan använda grupper till att sätta behörigheter till material för grupper av användare, t.ex. kan du styra var olika grupper av kursdeltagare kan publicera eget material.

Kursens existerande grupper listas i panelen Grupper. I listan visas gruppernas Titel, en Beskrivning och Antal deltagare i gruppen. Du kan sortera listan genom att klicka på kolumnrubrikerna.

Lägg till ny grupp

Klicka på Ny om du vill lägga till en ny grupp.

Ange Titel och Beskrivning (ej obligatoriskt) för den nya gruppen. Du kan också ställa in huruvida gruppen ska vara Publik eller inte. En publik grupp kan kursdeltagare själva anmäla sig till. Kryssar du i rutan Publik visas fältet Antal deltagare. Om du vill att den publika gruppen ska ha ett begränsat antal platser anger du antalet här. Klicka på Spara när du är klar.

När du klickat på Spara utökas panelen längst ned med en möjlighet att lägga till användare till gruppen.
Kryssa Inkludera deaktiverade deltagare om du vill att även dessa ska synas i listan. Deaktivering av deltagare kan göras i GRADE Administration.

Klicka på Lägg till för att lägga till användare i gruppen. Ett nytt fönster öppnas med en lista på kursens deltagare. Du kan söka fram deltagarna genom att använda sökfunktionen högst upp.

Du kan också filtrera listan genom att använda rullgardinslistorna Användarstatus och Visa profil. Vill du sortera på en viss kolumn gör du det genom att klicka på kolumnens rubrik. Använd kryssrutorna för att markera de användare du vill lägga till i din grupp.

Om du söker fram flera personer så kryssa i Kom ihåg markeringar så sparas din val mellan sökningarna.
Klicka Spara valda när du är klar med dina val. De valda personerna har nu lagts till i listan med gruppdeltagare. Vill du ta bort en eller flera markerar du dem med kryssrutorna och klickar på Ta bort.

Vill göra ändringar i en befintlig grupp klickar du på dess titel i panelen Grupper. Gör dina ändringar och klicka på Spara.

Om du väljer verktyget Visa rapport får du upp en rapport med statistik för gruppens framsteg och resultat i kursen.