Justera inställningar för en enkät eller en kursutvärdering på ett kurstillfälle

På fliken Utvärdering/Enkäter under Hantera anmälningar i portalen kan Utbildningsadministratören göra inställningar för ett kurstillfälles enkät/utvärdering. Om en enkät i plattformen är kopplad till tillfället heter fliken Enkäter. Om ingen enkät har kopplats till tillfället kommer fliken Utvärdering att visas, som ger möjlighet att skicka ut ett meddelande med en extern länk. Svaren på enkäten blir tillgängliga under fliken Rapporter.

Kurstillfälle med kopplad enkät:

Kurstillfälle utan kopplad enkät:

I fliken Enkäter får du upp de enkäter som finns kopplade till kursen.

Du kan göra följande inställningar för enkäten:

Inaktiv/Aktiv/Stängd - Status är Aktiv per default, vilket betyder att enkäten skickas ut enligt de gjorda inställningarna.
Om enkäten inte längre ska gå att svara på ändras status till Stängd. Om enkäten har status Inaktiv
eller Stängd kan du inte skicka ut inbjudan.

Inställningar för utskick

Markera om enkäten ska skickas ut med automatik och välj antal dagar samt om den ska skickas före eller efter kursstart eller kursslut. Du kan även redigera mailet för inbjudan till att svara på enkäten. Klicka på länken Redigera e-post för inbjudan till enkät för att redigera.

Om du vill se hur mailet och enkäten kommer att se ut kan du skicka ett Testmeddelande. Det skickas till den e-post som du har knuten till GRADE-plattformen.

Du kan välja att aktivera upp till tre påminnelser som skickas till de som inte svarat på enkäten efter
det antal dagar som ställs in.

I panelen till höger visas alla deltagare som har fått en bekräftad plats på kursen.

Här kan du välja att skicka ut inbjudan och påminnelse om enkäten manuellt till valda deltagare.

Kryssa för dem i listan och klicka sedan på Skicka inbjudan eller Skicka påminnelse.

Längst ner kan du välja markera Visa i närvarolistan/kursen avslutad. Det är användbart när du vid uppföljningen av tillfället vill ha koll på vilka deltagare som svarat på enkäten.

Du kan också markera Avsluta kursen automatiskt när deltagaren svarat på enkäten.

Observera att inställningar som gjorts i GRADE Administration kring utskick av utvärdering inte gäller om du kopplar en enkät.