Fakturering av kurstillfällen (enkel variant)

I denna artikel beskrivs hur man gör för att fakturera kurstillfällen. Kursdeltagarna får fylla i några extra fält som är kopplade till faktureringen och ett faktureringsunderlag blir tillgängligt bland rapporterna för kurstillfället under Hantera kurser i portalen.

Gör såhär:

1. Gå till GRADE Administration och menyn Utbildningsadministration > Hantera kurser och välj aktuell kurs.

2. Skapa ett nytt kurstillfälle i panelen Kurstillfällen eller kopiera ett befintligt.

3. På kurstillfället anger du att det ska faktureras genom att kryssa i rutan i panelen Fakturering.

4. Skriv in Levererande förvaltning och välj vem som är Kursarrangör (frivilligt).

5. Du väljer sedan om någon av posterna KursavgiftMåltider eller Logi ska vara valfri. Ett kryss i kolumnen valfri betyder att deltagaren kommer att kunna välja i sin anmäl an. Fyll i pris och moms för de poster som ska vara med. Om du lämnar någon post tom syns den inte vid anmälan.

6. I rutan Information kan du skriva in en text som syns i anslutning till faktureringsinformationen vid anmälan.

7. Så här ser det ut för deltagaren vid anmälan:

8. Administratören för kursen kan sedan ta ut en rapport för det aktuella kurstillfället från Hantera kurser i portalen. Rapporten tar med alla deltagare som har en reserverad plats på tillfället.

9. Fakturaunderlaget finns i fliken Rapporter. Välj rapporten och klicka på Exportera för att skapa filen.

10. Klicka på länken Klicka här för att ladda ned filen när den visas och välj att öppna eller spara rapporten.

11. Filen öppnas i Excel och innehåller nedanstående information.

• Kurs
  • Kurstillfälle
  • Kursarrangör
  • Levererande förvaltning
  • Förnamn
  • Efternamn
  • Användarnamn
  • Förvaltning/kundnamn
  • Fakturamottagare
  • Fakturaadress
  • Kostnad exkl moms
  • Moms
  • Totalsumma

12. Filen kan bearbetas manuellt och sedan skickas vidare som faktureringsunderlag.