Efterregistrering på lärarledd kurs

Det är möjligt att efterregistrera kursdeltagare på kurstillfällen. Denna funktion är exempelvis användbar när en kursdeltagare deltagit på ett kurstillfälle trots att de ej var registrerade eller om de gått en kurs som täcker samma områden utanför er organisation.

När du efterregistrerar användare kan du välja en eller flera användare. När du valt dina användare kommer du vidare in på menyn där du kan välja Avslutad datum. Rapporter och certifikat kopplade till kursen kommer att påverkas av avslutningsdatumet du väljer. Det finns möjlighet att ge alla valda användare samma datum alternativt sätta individuella datum för specifika användare.

När en användare får ett individuellt datum prioriteras det över datumet som valts längst upp.

Det går även att importera efterregistreringar från en Excel fil i .csv format. Du kan importera efterregistreringar för flera lärarledda kurser samtidigt under Utbildningsadministration > Kurser > Hantera kurser och sedan trycka på Importera efterregistreringar i verktygsfältet längst ner i webbläsaren.

Du behöver ha externt användar id, externt kurs id, och ett avslutningsdatum. När du trycker på länken kan du trycka ut en exempelfil med obligatoriska fält.

Du kan även importera efterregistreringar direkt på kurser. Det görs genom att i kursens administrationssida trycka på "Importera kurstillfälle" i verktygsfältet.

När du importerar efterregistreringar direkt på en kurs behöver du inte ange kursens externa id. Återigen kan du hitta en exempelfil när du klickar dig vidare.

• Efterregistrerade användare visas i standardrapporter.
  • Efterregistrerade användare syns inte för kursadministratörer under 'Hantera anmälningar'.
  • Kursen visas under Utbildningshistorik för efterregistrerade användare och deras chefer.