Rensa webbhistorik

Efter en uppgradering kan det uppstå oväntade problem som orsakas av filer som har sparats i din webbläsare, så kallat 'cache'.

Problem som kan uppstå är tex:

- Du ser inte ändringar som har gjorts i den nya Grade versionen
- Du får felmeddelande när du sparar dina ändringar i Grade Administration
- Systemet reagerar inte när du klickar på en knapp

Att rensa webbhistoriken löser ofta problemen.

Hur man rensar webbhistoriken beror på vilken webbläsare du använder. Nedan beskrivs tillvägagångssätt för de vanligaste webbläsare.

Chrome gör du så här:

- Klicka CTRL+Shift+Del.

- Välj tidsintervall 'Från början' eller 'Sedan kontot skapades'.

- Välj att rensa cookies, cachade bilder och filer.

- Klick 'Rensa data'.

Edge gör du så här:

- Klicka CTRL+Shift+Del.

- Välj tidsintervall 'All tid'.

- Välj att rensa cookies, cachelagrade bilder och filer.

- Klicka 'Rensa nu'.

OBS. Det är viktigt att du rensar historik från början och inte bara från sista dagen eller veckan.

Taggar