Leta upp användarkonton

I GRADE Administration finns fyra olika vyer under Användare för att leta upp användare med olika kontostatusar.

Aktiva och inaktiva användare

Via menyn Användare > Hantera användare kan man leta upp alla användare som har ett aktivt eller inaktivt konto. Som standard visas endast aktiva konton.

Kryssa i 'Inkludera inaktiva' för att även inaktiva användare ska visas.

Arkiverade användare

Arkiverade användare syns inte under Användare > Hantera användare utan man måste öppna Användare > Hantera arkiverade användare.

OBS Är ett konto arkiverat och saknar den en enhetskoppling då finns den inte i denna lista, utan man hittar kontot under Användare > Användarregister istället.

Externa användare

Externa användare kan läggas till som deltagare i kurser, men kan inte logga in i GRADE (även om de har ett lösenord och är kopplat till en enhet).

Användarregister

Under Användare > Användarregister kan man hitta alla användare oavsett status. Här hittar man även konton som är arkiverat pga att enhetskopplingen saknas.