Automatisk tilldelning av program

Det är möjligt att automatiskt tilldela ett program till användare i en dynamisk användargrupp. Det är en användbar funktion när du t.ex. automatiskt vill registrera nya medarbetare på ett onboardingprogram.

Kopplingen kan göras både från aktuellt program och aktuell dynamisk användargrupp. I denna guide utgår vi från själva programmet.

OBS! Innan du gör kopplingen mellan användargruppen och program behöver du skapa en dynamisk användargrupp. I denna artikel kan du läsa hur du gör det:

Gör såhär:

1. Gå till Grade Administration och menyn Utbildningsadministration > Program > Hantera program

2. Markera aktuellt program och klicka på Lägg till automatisk tilldelning av program till dynamisk användargrupp.

3. I nästa steg väljer du vilken användargrupp som ska tilldelas programmet.

4. Slutligen väljer du om ett e-postmeddelande ska skickas till de deltagare som tilldelas programmet och vilken portalsajt de ska bjudas in till.

Du kan också markera Tilldela ett specifikt tillfälle och därmed välja vilket programtillfälle deltagarna ska registreras på. Bara programtillfällen som har en slutdatum i framtiden går att välja. Om du inte gör något val kommer deltagarna själva få välja programtillfälle i portalen.