Skapa team

Teams är funktionalitet som ger möjlighet att sätta upp flexibla team med skräddarsydda behörigheter. Teams behöver inte följa den organisatoriska enhetsstrukturen, utan ger möjlighet att utan begränsningar delegera ansvar till teamansvariga med teammedlemmar från olika delar av organisationen.

Teams kan skapas på två olika ställen i GRADE-plattformen:

1. Under menyalternativet Chefsvy > Team i GRADE Administration. För att ha tillgång till detta krävs att man har en roll med full behörighet på Team. Behörigheten sätts under Serveradministration > GRADE Administration > Roller:

2. Under menyalternativet Chef > Delegering i portalen. Användare med portalrollen Chef har tillgång till denna vy.

Tillvägagångssättet för att skapa team är detsamma för bägge ställena.

I GRADE Administration skapas teamet på den enhet som är aktiv. I portalen skapas teamet på den enhet chefen har portalrollen chef på. Användare som är chef på mer än en enhet väljer i rullgardinslistan längst upp på sidan vilken enhet teamet ska skapas på:

Skapa team

1. Klicka på Nytt team.

2. Ange teamets namn.

3. Klicka på Lägg till ansvarig. När du väljer enhet visas de användare som har portalrollen Medarbetare på respektive enhet. Ett team kan enbart ha en teamansvarigKlicka på + för att välja medarbetare.

4. Klicka på Lägg till medarbetare. När du väljer enhet visas de användare som har portalrollen Medarbetare på respektive enhet. En och samma medarbetare kan tillhöra flera olika team. Klicka på + för att välja medarbetare. Det finns inga begränsningar kring hur många medarbetare som kan tillhöra samma team. Klicka på Stäng när du är klar.

5. Ange vilka behörigheter teamansvarig ska ha för teammedlemmarna.

Behörigheterna du kan välja mellan är följande:

• Medarbetarsamtal (OBS. På grund av att medarbetarsamtal bygger på de andra behörigheterna så aktiveras automatiskt de andra behörigheterna också ifall behörigheten för medarbetarsamtal är påslaget.)
  • Attest
  • Kursstatistik
  • Kompetenshantering
  • Anmäl och avanmäl
  • Sök och filtrera
  • Engagemang
  • Mål och aktiviteter

Du kan redigera, ta bort och kopiera team genom att klicka på symbolerna vid respektive team.

Den som är ansvarig för ett team ser teammedlemmarna under Chefsvy > Översikt i portalen. Teamansvariga som även är chefer kan växla mellan sina enheter och team i rullgardinslistan överst på sidan.

En teamansvarig kan arbeta med teammedlemmarna i portalen på precis samma sätt som en chef arbetar med sina medarbetare – utifrån de behörigheter som är satta för teamet.