Lägg upp systemmeddelande

Du som är systemadministratör har möjlighet att gå ut med viktig information t.ex. ett varningsmeddelande. Du kan välja om meddelandet ska visas i GRADE Administration och/eller i portalen. Meddelandet kan t.ex. handla om att systemet inte kommer att vara tillgängligt under en avgränsad tid beroende på systemunderhåll.

1. Gå till Serveradministration > Systemmeddelanden.

2. Klicka på Ny.

3. Fyll i Titel , Beskrivning, var meddelandet ska visas (portalen och/eller GRADE Administration) samt start- och slutdatum. Spara.

Systemmeddelandet kommer nu visas för samtliga användare i portalen och/eller i GRADE Administration.

Systemmeddelande i portalen visas med ett utropstecken som går att klicka på för att se hela meddelandet:

Såhär visas systemmeddelanden i GRADE Administration:

Systemmeddelanden kan också visas på inloggningssidan (om detta är aktiverat på portalsajten):