Skapa certifikat

Ett certifikat skapas i GRADE Administration.

Gör så här:

1. Gå till menyn Certifikat > Lägg till certifikat.

2. Lägg till en Titel, Beskrivning, Behörighetskrav och ange hur många dagar det ska vara giltigt.

Tänk på att det är certifikatets Titel och beskrivning som syns i uppföljningen. Om certifikatet ska kopplas till en viss kurs rekommenderar vi att titeln på certifikatet även innehåller kursens titel.

OBS Titel får inte innehålla tecken som &, + och ?

3. Välj om du vill använda en mall i pdf format eller html. Kryssa för ett alternativ i rutan och klicka på Redigera mall.

a. PDF mall. Det finns ett antal fördefinierade pdf mallar tillgängliga. Det går inte att redigera dessa själv. Om man önskar lägga till anpassad pdf mall kontaktas Grade.
Användarens namn, testets namn och datum läggs in dynamiskt när certifikatet genereras till användaren. Om du använder en pdf mall ges möjlighet att skicka
certifikatet som en bifogad fil i e-post till användaren. Denna inställning blir tillgänglig när du sparat certifikatet.

b. HTML mall. Du kan anpassa ett certifikats utseende genom att själv redigera HTML-mallen och aktivera den på certifikatet. Du designar certifikatet i ett HTML-redigeringsverktyg, där det också finns möjlighet att lägga in nyckelord (gul ruta till höger) som hämtar in information automatiskt i mallen.

4. Spara certifikatet när du är klar.

5. I panelen Förnyelse av certifikat du möjlighet att ställa in hur länge certifikatet ska vara giltigt och lägga till upp till två påminnelser till användaren valfritt antal dagar innan det går ut.
Du kan ändra påminnelsen för detta certifikat genom att klicka på Redigera.
För att redigera påminnelsemallen via menyn Serveradministration > E-postmallar > Ändra e-postmall för påminnelse angående utgående certifikat.

6. Du har också möjlighet att ange om ett meddelande ska skickas till användaren när han/hon har klarat certifikatet.

7. Personliga notifieringar innebär att du som administratör får ett meddelande med vilka som har klarat certifikatet per dygn. Inställningen är personlig och det är den som kryssar i rutan som får meddelandet skickat till sig.

8. I panelen Kopplingar visas vilka kopplingar det finns till detta certifikat. Och en möjlighet att visa information om vilka användare, kurser, studieprogram och tester som det är kopplat till.