Vad är en enkät?

I GRADE-plattformen finns olika enkättyper:

Man väljer enkättyp när man skapar en ny enkät. Det går inte längre att byta enkättyp efter enkäten har skickats ut. Det går inte heller att ändra frågorna i enkäten efter den har skickats ut.

Enkäter skickas ut via e-post eller kan läggas till i en onlinekurs. Det går att ställa in påminnelser när utskick sker via e-post.

Alla deltagare får en egen (unik) länk till enkäten. Varje deltagare kan endast skicka in svaren en gång. Enkäten är inte längre tillgänglig efter den har skickats in av deltagaren. Därför kan man inte använda samma länk för flera användare.

Kursutvärderingar, som du använder Standard-enkättypen till, låter administratörer se vilka användare har svarat på enkäten och vilka som inte har svarat. Enkätsvar är dock alltid anonyma.

Administratörer kan följa upp enkäter i GRADE Administration, onlinekurser eller i portalen när minst tre användare har svarat på enkäten.

Resultat kan visas i en sammanställning eller exporteras till en csv fil.