Skicka portalinbjudan till nya användare

Det finns möjlighet att skicka portalinbjudan till nya användare. Portalinbjudan är ett mail som innehåller länken till er portal samt information om hur användaren skapar sitt lösenord. Av säkerhetsskäl skickas aldrig lösenord per mail.

1. Gå till Grade Administration och menyn Hantera användare. Markera vilka användare som ska få portalinbjudan och klicka på Skicka portalinbjudan

2. Om din organisation har flera portalsajter kan du välja vilken av dessa användaren ska bjudas in till.

Du behöver inte göra något val vid Lösenordsalternativ. Klicka på Slutför för att skicka inbjudan.

Om du är systemadministratör kan du redigera innehållet i mailet under Serveradministration > E-postmallar.

Portalinbjudan kan t.ex. se ut så här: