Aktivera och inaktivera synkronisering av användarkonton

Användare med behörigheten Systemadministratör kan i GRADE Administration under menyalternativet Användare > Hantera användare välja om användaren ska uppdateras i den dagliga automatiska uppdateringen. Detta är bara aktuellt för verksamheter som har en synk av användaruppgifter t.ex. från HR-system.

För de användare som ingår i synken kommer rutan ”Synkroniserad” att vara ikryssad. Om man inte vill att denna användare längre tas med i synken kan man välja att kryssa ur och markera som ”Tillfälligt avstängd”. Anledningen kan vara att det tillfälligt finns felaktiga uppgifter om användaren i källsystemet som uppgifterna hämtas ifrån.

Funktionen kan också användas för användarkonton som man vill ska tas med i synkroniseringen om de har lagts till manuellt. Om man kryssar i rutan ”Synkroniserad” på användaren och ett externt Id finns inlagt som matchas i synken av användare blir detta kontot fortsättningsvis synkroniserat.

Användarna som har markerats som tillfälligt avstängda kan sökas fram med ett filtreringsalternativ i listan för användare. Sökningen görs på 1=Synkroniserad eller 1 = Markerad som tillfälligt ej synkroniserad.