Platsförfrågan på kurstillfälle

I denna artikel beskrivs hur du skapar en platsförfrågan till ett kurstillfälle. Kurstillfället måste ha Attest aktiverat för att funktionen ska kunna användas. Platsförfrågan är en funktion för att låta någon annan välja vilka deltagare som ska anmälas till kurstillfället. Det kan t ex finnas ett visst antal platser tillgängliga för en enhet eller grupp och det är upp till den ansvarige att välja vilka som ska gå utbildningen.
Funktionen finns tillgänglig från deltagarvyn för ett kurstillfälle under Hantera kurser > För administratörer i portalen.

Klicka på knappen Skicka platsförfrågan. En ny vy visas.

Välj om platsförfrågan ska skickas till en enhet (meddelandet går till den e-postadress som är
angiven på enheten i GRADE Administration) eller direkt till en attestant. Klicka på länken Välja enheter respektive Välj attestant för att öppna en lista att välja från.

Välj sedan vilket antal ospecificerade deltagare som förfrågan gäller. Alternativt är det möjligt att
specificera vilka deltagare förfrågan gäller för med Lägg till namngivna deltagare.

På höger sida visas meddelandet och du ha möjlighet att redigera det direkt. Att ett ord har % framför och bakom sig innebär att det är information som lyfts in dynamiskt i meddelandet. Dessa bör inte redigeras. Klicka på knappen Skicka när du vill att platsförfrågan ska skickas.

Tänk på att du måste reservera platserna manuellt (även om du har automatisk registrering) för
en ospecificerad plats. Platsen måste vara reserverad om de ospecificerade platserna ska räknas in i
maxantalet.

Mottagaren får ett e-postmeddelande om att det finns en platsförfrågan att behandla. Platsförfrågningar hanteras i vyn Mina attesteringar under menyn Personligt. Mottagaren av mailet får med automatik menyn aktiverad när han/hon klickar på länken.

Mottagaren klickar på en ospecificerad förfrågan i listan och väljer sedan Acceptera och väljer en
deltagare eller att tacka nej.

När attestanten har valt deltagare och skickat svaret ändras den ospecificerade platsen till en
anmälan från den valda deltagaren. Deltagaren kommer då att få ett mail med begäran om
komplettering och en länk till anmälningsformuläret.

När platsen har accepterats och en deltagare valts ersätts den av deltagarens namn under Hantera kurser.

Deltagarens anmälningsformulär är öppet för redigering så att han/hon kan komplettera med svar
på eventuella frågor som ställts.

Det går att attestera deltagare även efter sista registreringsdatum har passerat.