Enkäter - Hur ser det ut när du svarar?

Hur ser det ut när jag, mina medarbetare eller kursdeltagare ska svara på en enkät?

När era medarbetare blir inbjudna till en enkät skickas ett mail till deras epost adress som de har i Grade plattformen.

I mailet skickas en kort text som ni kan ställa in mallar för, det skiljer sig ofta lite hur mailet ser ut då ni själva kan redigera dessa mallar. Gemensamt är det att alla innehåller ett nyckelord: %surveylink%. Den ersätts av länken som er medarbetare eller kursdeltagare ska trycka på för att komma till enkäten.

Länken är unik för varje inbjudan till en enkät.

När användaren trycker på länken tas de till enkätens startsida.

När de sedan trycker på börja så möts de av enkätens första fråga.

Uppe i mitten på skärmen ser du nuvarande frågenummer.

Till höger syns antalet frågor, där de obligatoriska frågorna är markerade med en röd stjärna. Besvarade frågor ändrar från blå till grön bakgrundsfärg.

Det finns också två navigeringsknappar, dessa syns inte om du valt att visa alla frågor på en sida.

När du svarat på alla obligatoriska frågor visas skicka in svaren knappen längst ner på skärmen.  2022-02-25_16_24_22-GRADE_-_Enk_t.png

När du skickat in svaren tas du till avslutningssidan.2022-02-25_16_30_40-.png

Skulle du råka stänga ner webbläsaren så sparas dina svar tills du trycker på länken igen.

Frågorna kan variera i hur det ser ut beroende på vilka frågor och inställningar som används men de följer alltid dessa grunder.

För mer info om hur du skapar olika enkättyper: